Jeg er ikke god på billeder!

Overskriften er et udsagn, jeg dagligt møder, når jeg skal lave portrætter. 

Hvorfor mon det er sådan? 

Det kan vel ikke KUN være fordi, at du har prøvet at få taget et billede til en familiefest, hvor maden hænger halvvejs ude af munden, som om den forsøger at flygte tilbage ned på tallerkenen igen. Det kan vel ikke KUN være fordi, du fik lavet et dårligt skoleportræt i 8. klasse, hvor du glemte at smile, fordi du koncentrede dig om den gule bums midt på næsen. Det kan vel ikke KUN være fordi, at du fik taget et billede siddende på en strandstol på Mallorca, hvor det tydeligt fremgår, at maven er blevet voksen og er ved at flytte hjemmefra. Det kan vel ikke KUN være fordi, at du på det gamle familiebillede der hænger på væggen hos oldemor kom til at lukke øjnene, da fotografen trykkede på udløseren, og du derfor konstant bliver mindet om, at det kun var dig, der ikke kunne finde ud af at blive fotograferet. Det kan vel ikke KUN være fordi, at du dagligt ser smukke billeder af “lækre” mennesker på instagram, hvor det hele i virkeligheden er taget ud af kontekst og forvrænger virkeligheden. Det kan vel ikke KUN være fordi, at det gik galt til din studenterfest og du fik taget et billede, mens du drak tequila BOM BOM af din hue. Det kan vel ikke KUN være fordi, at fotografen ALTID fotografere dig fra din forkerte side.

Eller kan det?

Du forsøger sikkert altid at være den bedste udgave af dig selv. Men nogle gange giver du lidt op, og tror ikke at det er muligt at få lavet nogle flotte vellignende portrætter af dig selv. Men det sjove er, at du altid kan se når nogen du kender, får lavet et godt portræt. Det er du ikke sen til at rose med gloser som: 

“Neeeej altså. Det er LIIIIGE dig” eller

HOLD NU K…, DET ER GODT!” 

Når det så bliver din tur til at blive fotograferet, bliver du nervøs. Du tænker, om du nu kan leve op til de andres meget flotte portrætbilleder? Selvfølgelig kan du det. Og det kan du, fordi du har bestemt dig for, at det skal blive godt, og fordi du har valgt en god og tålmodig fotograf, der giver sig tid til dig og har masser af gode råd til, hvordan det bliver en succes. 


Daniel


PS: Og lur mig om ikke dine venner, kollegaer og andre i din omgangskreds vil sige “Det er altså et s…. godt billede af dig!”

    

Using Format